Serviciul Fiscal de Stat aplică noi cerințe cu privire la înregistrarea echipamentelor de casă și de control

  • 18 Ianuarie 2022 15:24
Serviciul Fiscal de Stat aplică noi cerințe cu privire la înregistrarea echipamentelor de casă și de control

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat că din 1 ianuarie 2022 sunt puse în aplicare noile cerințe cu privire la înregistrarea echipamentelor de casă și de control, comunică MOLDPRES

Potrivit datelor SFS, noile cerințele au fost stabilite la 10 iunie 2021 prin Decizia Comisiei interdepartamentale pentru ECC nr. 26-11/1-19/01-2021. Modificarea Cerințelor față de ECC a fost necesară pentru a pregăti implementarea Sistemului Informațional "Monitorizarea electronică a vânzărilor" (MEV). MEV reprezintă transmiterea datelor despre tranzacțiile de comerț și prestări servicii către Serviciul Fiscal de Stat în timp real, scrie sursa citată.

Astfel, înregistrarea ECC care nu corespund Cerințelor tehnice este sistată. Excepție face înregistrarea/reînregistrarea ECC în cadrul uneia și aceleiași entități la schimbarea adresei juridice, trecerii dintr-o unitate structurală în alta.

Modelele noi a ECC se includ în Registrul unic al ECC prin depunerea cererii  de către furnizorii ECC pe portalul www.mev.sfs.md  (rubrica „Certificare") unde se anexează și documentele în funcție de model. Totodată, contribuabilii pot apela la numerele de telefon 0 8000 1525 (Centrul unic de apel al SFS) și 067133177 (Centrul de Certificare) pentru suport aferent procedurii respective.

În baza cererilor, IP Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (IP CTIF) expertizează documentația, precum și verifică și testează modelele ECC cu întocmirea Raportului de testare și Avizului tehnic, care atestă corespunderea / necorespunderea ECC la cerințele tehnice.

Conform sursei citate, până în prezent, furnizorii ECC au depus 12 cereri pentru includerea modelelor noi în Registru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău