Serviciul Fiscal a depistat mai multe nereguli privind achitarea salariilor

  • 20 Iulie 2018 18:14
Serviciul Fiscal a depistat mai multe nereguli privind achitarea salariilor

Circa 24 de milioane de lei au ajuns suplimentar în buget în primul semestru curent, după ce Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a depistat mai multe nereguli și a efectuat recalculări la achitarea plăților salariale de către agenții economici, informează MOLDPRES.

Surse din cadrul SFS au precizat că printre încălcările depistate se numără diminuarea fondului de salarizare, a impozitului pe venit, a contribuțiilor de asigurări sociale și a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală. În rezultat, au fost adoptate 76 de decizii asupra cazurilor de încălcare a legislației, în baza cărora au fost calculate suplimentar pentru plata la buget obligații aferente plăților salariale în sumă totală de 23 milioane 719 mii lei.

Astfel, încasările la buget la capitolul impozitul pe venit din salariu în primul semestru al acestui an s-au majorat cu 14,7 %, comparativ cu perioada similară a anului precedent, și au atins suma de 1,8 milioane de lei. Totodată, încasările la bugetul asigurărilor sociale de stat au crescut cu 14,8 %, iar la bugetul asigurărilor obligatorii de asistență medicală - cu 14,4 %.

În luna martie 2018, SFS a inițiat o campanie de prevenire și combatere a fenomenului muncii la negru cu genericul „Refuză salariul în plic - cere să îți fie respectate drepturile!”.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău