Serviciul de Securitate din Ucraina a acuzat Rusia de ingerințe în procesul electoral

  • 21 Februarie 2019 17:39
Serviciul de Securitate din Ucraina a acuzat Rusia de ingerințe în procesul electoral

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a acuzat Rusia că a încercat să influențeze procesul electoral din Ucraina, prin crearea unor structuri ilegale care să asigure victoria unui candidat, relatează Euronews, preluat de Mediafax și MOLDPRES.

Alegerile prezidențiale din Ucraina urmează să aibă loc în luna martie. Dintre cei 44 de candidați, favoriții sunt, conform celui mai recent sondaj, actorul de comedie Volodimir Zelenski, actualul președinte, Petro Poroșenko și Iulia Timoșenko, liderul opoziției.

Relațiile dintre Ucraina și Rusia s-au deteriorat după ce Moscova a anexat peninsula Crimeea în anul 2014 și a început susținerea separatiștilor din estul Ucrainei.

Un grup de cetățeni ruși și ucraineni au creat o rețea de persoane pregătite să voteze pentru un anumit candidat și să influențeze opinia publică, a anunțat joi Viktor Kononenko, directorul adjunct al SBU.

„Activitatea aceasta este ilegală și are ca scop influențarea rezultatelor electorale”, a transmis Kononenko, adăugând că rețeaua descoperită acționa de mult timp pe teritoriul Ucrainei.

Directorul adjunct a refuzat să facă public numele candidatului care urma să beneficieze de susținere rusă, prin intermediul rețelei.

Administrația de la Moscova a negat orice implicare în alegerile din Ucraina.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău