Serviciul de Protecție și Pază de Stat va deține dreptul de inițiere a testării la poligraf

  • 22 Iunie 12:02
Serviciul de Protecție și Pază de Stat va deține dreptul de inițiere a testării la poligraf

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) va deține dreptul de a iniția și a efectua testarea la poligraf. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de Parlament, în cea de-a doua lectură, cu votul a 57 de deputați, transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost elaborat în vederea aducerii în concordanță a prevederilor Legii privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) cu cele ale Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Astfel, testarea la poligraf va fi efectuată de către un specialist atestat al SPSS, cu respectarea prevederilor cadrului legal în domeniu. În prezent, instituția dispune de un dispozitiv de testare, grație unei donații oferite de partenerii internaționali de dezvoltare.

Actualmente, potrivit prevederilor legislației, dreptul de a iniția testarea cu utilizarea poligrafului îl dețin: Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, organele Ministerului Afacerilor Interne, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Andrian Cheptonar și Oazu Nantoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău