Serviciul de asistență stradală își va extinde programul de activitate pentru acordarea serviciilor de plasament minorilor aflați în dificultate

  • 03 Decembrie 2020 14:25
Serviciul de asistență stradală își va extinde programul de activitate pentru acordarea serviciilor de plasament minorilor aflați în dificultate

Primăria municipiului Chișinău informează că Serviciul Asistență Stradală din capitală (str. Miron Costin, 19/1), care activa doar pe timp de zi, va presta servicii de plasament beneficiarilor și pe timp de noapte.

Potrivit administrației publice locale, în prezent, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului este în plin proces de reorganizare activităților instituției, pentru crearea condițiilor prielnice de plasament a minorilor aflați în dificultate.

Astfel, în cadrul complexului de servicii vor fi amenajate două săli separate, pentru fete și băieți, care vor fi dotate cu mobilier necesar (paturi, noptiere, dulapuri). Totodată, reprezentanții centrului vor achiziționa mai multe electrocasnice pentru confortul copiilor. De asemenea, pentru securitatea acestora, dar și a edificiului, obiectivul va fi supravegheat atât video, cât și de un paznic.

În total vor putea fi cazați concomitent zece copii. Aceștia vor locui în incinta centrului până la 45 de zile, timp în care organele competente vor identifica o soluție viabilă pentru fiecare caz în parte. Tot aici, minori vor beneficia de asistența specialiștilor, încadrarea în activitățile socio-educative; cât și de spațiile de recreere amenajate: sală de sport, bucătărie, duș etc.

În acest context, autoritățile municipale menționează că în prezent, instituția este frecventată zilnic de către cinci copii, în timp ce la evidență se află 40 de minori care fie au revenit în familii sau la instituțiile rezidențiale.

Serviciul Asistență Stradală a fost lansat de către Primăria Chișinău în anul 2019 și are drept scop consolidarea sistemului de protecție a copiilor, în special a celor care practică un mod de viață stradal, vagabondează, cerșesc, consumă substanțe toxice/narcotice sau practică prostituția. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău