Serviciile speciale ruse ar plănui atacuri teroriste pe teritoriul lor pentru a spori isteria anti-ucraineană

  • 12 Aprilie 2022 16:26
Serviciile speciale ruse ar plănui atacuri teroriste pe teritoriul lor pentru a spori isteria anti-ucraineană

Serviciile speciale ruse ar plănui atacuri teroriste pe teritoriul lor pentru a spori ura față de ucraineni, a declarat șeful Direcției Generale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Kyrylo Budanov, citat de Interfax, potrivit ziare.com.

"Serviciile speciale ruse plănuiesc o serie de atacuri teroriste, cu minarea și aruncarea în aer a unor clădiri rezidențiale, spitale și școli din așezările rusești. Precum și lansarea de atacuri cu rachete și bombă asupra orașului Belgorod sau a unuia dintre orașele Crimeei", a spus Budanov, potrivit unui mesaj postat pe Telegram, notează sursa citată

El a menționat că eșecul planului de mobilizare în Rusia obligă regimul Putin să lanseze scenarii murdare pentru a stârni emoțional societatea rusă.

„Pentru a face acest lucru, ei plănuiesc explozii în clădiri rezidențiale rusești sau atacuri cu rachete, urmând să dea vina pe Forțele Armate ucrainene și pe batalioanele de voluntari, pentru a crea o imagine emoționantă a „atrocităților naționaliștilor ucraineni”. Este posibil ca aceste atacuri să fie puse pe seama unei răzbunări a ucrainenilor față de atrocitățile de la Bucea și Kramatorsk și ca o justificare a cruzimii împotriva populației civile ucrainene”, a declarat șeful Direcției Generale de Informații. 

"În ultimele zile, autoritățile ruse au intensificat din ce în ce mai mult ura față de Ucraina. Sunt săpate în mod activ tranșee în regiunile Belgorod și Kursk, panica este sporită cu privire la ofensiva imaginară a batalioanelor de voluntari ucraineni și a grupurilor de sabotaj", a mai Budanov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău