Serviciile secrete ucrainene le-au paralizat rușilor principalele instituții bancare și sisteme de plată: ”Să treacă la atac!”

  • 24 Iulie 16:54
Serviciile secrete ucrainene le-au paralizat rușilor principalele instituții bancare și sisteme de plată: ”Să treacă la atac!”

Un atac cibernetic de amploare organizat de serviciile de informații ale apărării din Ucraina (GUR) a paralizat marți activitatea principalelor instituții bancare și sisteme de plată din întreaga Rusie, au declarat surse din GUR citate de Ukrainskaia Pravda. Prin urmare, clienții unor bănci importante precum Sberbank, Alfa-Bank, Raiffeisen Bank și VTB s-au confruntat cu probleme sau cu incapacitatea de a utiliza serviciile bancare online și serviciile digitale.

În plus, funcționarea sistemelor naționale de plată din Rusia, sistemul de plăți rapide SBP și sistemul național de plată cu carduri, a fost blocată sau perturbată semnificativ. Au fost afectați și operatorii de telefonie mobilă, scrie Digi24.

Atacul cibernetic a afectat și operatorii de telefonie mobilă, ducând la întreruperea comunicațiilor mobile și a internetului.

Companiile Beeline, Megafon, Tele2 și Rostelecom au fost afectate. Autoritățile ruse au recunoscut atacul cibernetic, numindu-l opera unor "hackeri motivați politic".

Serviciul ucrainean de informații susține că atacul este încă în desfășurare și este departe de a se fi încheiat. Reprezentanții serviciilor ucrainene au comentat situația cu umor, menționând că în acest fel ajută Rusia să se „întoarcă la origini” și să abandoneze „valorile liberale ostile”, cum ar fi serviciile online și Internetul.

Aceștia au sugerat în glumă că rușii ar trebui să treacă la abac, dosare cu șină și picturi rupestre pentru conturile lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău