Serviciile electronice din domeniul cadastru vor fi disponibile pentru toată Republica Moldova în următoarele două luni

  • 02 Aprilie 2023 08:35
Serviciile electronice din domeniul cadastru vor fi disponibile pentru toată Republica Moldova în următoarele două luni

Serviciile electronice din domeniul cadastru urmează să fie disponibile pentru localitățile din toată țara în următoarele două luni. Anunțul a fost făcut de Agenția Servicii Publice, care spune că, între timp, lista localităților pentru care este disponibilă comanda on-line a serviciilor electronice din domeniul cadastru a fost extinsă cu alte nouă raioane, prin intermediul noii platforme de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE).

Mai exact, începând cu 30 martie 2023, atât persoanele fizice, cât și cele juridice, vor putea solicita online și obține în format electronic în cabinetul personal (Portalul guvernamental al cetățeanului și antreprenorului: mcabinet.gov.md) diverse documente din domeniul cadastru pentru bunurile imobile amplasate în or.Căinari și raionele, Căușeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Dubăsari, Strășeni, Nisporeni, Orhei și Călărași.

Depunerea cererilor on-line se efectuează prin intermediul portalului Serviciilor Publice www.servicii.gov.md. Serviciile se furnizează contra plată și se achită prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, utilizând orice instrument de plată la alegere, cum ar fi: cardul bancar, ApplePay/Google Pay, internet banking, plăți în numerar și monede electronice. Beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică pentru a obține un document electronic din domeniul cadastru. Astfel, încurajăm cetățenii Republicii Moldova să obțină o semnătură digitală.

În cazul solicitării eliberării documentului cadastral pe purtător de hârtie, beneficiarul va avea două opțiuni: să-l ridice la sediul centrului multifuncțional, pe care l-a selectat când a plasat comanda, ori să-l primească direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery, care este integrat cu PDSE.

Proiectul de lansare a serviciilor cadastrale prin intermediul platformei de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE) este implementat pe etape. În prezent, serviciile electronice din domeniul cadastru sunt disponibile pentru bunurile imobile din: mun.Chișinău și Bălți, UTA Gagauzia, or.Căinari și raionele Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Căușeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Dubăsari, Strășeni, Nisporeni, Orhei și Călărași.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău