Serviciile de ambulanță de la Chișinău și Iași, colaborare pentru a câștiga împreună proiecte cu finanțare europeană

  • 05 Noiembrie 2023 14:49
Serviciile de ambulanță de la Chișinău și Iași, colaborare pentru a câștiga împreună proiecte cu finanțare europeană

Serviciile de ambulanță de la Iași și Chișinău vor participa împreună la apelul pentru proiecte standard în cadrul Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027, relatează serviciul de presă al IMSP CNAMUP, citat de Radio Chișinău.

O delegație a  Serviciului de Ambulanță Județean Iași a vizitat serviciul omolog de la Chișinău, fiind vizată consolidarea acțiunilor de cooperare în cadrul Acordului de Colaborare în domeniul asistenței medicale urgente prespitalicești, semnat de către cele două părți în luna iunie curent.

În cadrul vizitei care a purtat un caracter dinamic și productiv au fost abordate diverse subiecte de interes major, o atenție deosebită fiind acordată angajamentului exprimat de ambele Părți de participare la apelul pentru proiecte standard în cadrul Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027.

Concomitent, au fost identificate axele pentru elaborarea unui Plan de acțiuni comune în sensul transmiterii celor mai bune practici, petrecerii sesiunilor comune de instruire, elaborării unor proceduri operaționale, etc.

Acest parteneriat va fi unul durabil care va permite  realizarea proiectului conceput și multor altor care  urmează iar viziunea comună ne va permite să depășim provocările și să realizăm obiectivele comune care cu siguranță se vor reflecta asupra sporirii capacităților operaționale ale serviciilor de asistență medicală urgentă la etapa de prespital, beneficiari ale cărora vor fi cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, se mai arată în comunicatul IMSP CNAMUP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău