Serialul „Game of Thrones” s-a încheiat”. Cum au reacționat fanii la ultimul episod

  • 20 Mai 2019 11:24
Serialul „Game of Thrones” s-a încheiat”. Cum au reacționat fanii la ultimul episod

Fanii serialului "Game of Thrones" au trăit intens și cu multă pasiune - strigăte de bucurie, lacrimi, scene de isterie și aplauze - până în ultima secundă a episodului final din această producție TV, care s-a încheiat duminică seară în America de Nord și care a cumulat record după record pe parcursul celor opt ani de difuzare, informează AFP.

"Este incredibil, aveam impresia că stăteam așezat în mijlocul unei sufragerii gigantice, în care fiecare invitat încerca să vorbească mai tare decât ceilalți", a declarat pentru AFP Ewald Klautky, care a asistat la difuzarea în direct a celui de-al 73-lea episod din acest serial-cult într-un bar irlandez din Los Angeles.

Aproximativ 200 de persoane s-au reunit în acel bar duminică seară.

A fost prima sa "watch party" (petrecere de vizionare), iar Ewald, în vârstă de 52 de ani, se declară șocat de faptul că a văzut alături de el mai mulți spectatori care păreau gata să se bată cu cineva, atât erau de prinși de evenimentele prezentate în "Game of Thrones".

"A fost încă și mai intens decât o finală a campionatului de fotbal american", a adăugat, zâmbind, același martor, care lucrează în industria cinematografică și urmărește serialul "Game of Thrones" încă de la primul sezon al acestuia, difuzat în 2011.

Ultimul episod din serial a pecetluit soarta personajelor Daenerys Targaryen, Jon Snow, Tyrion Lannister, Sansa și Arya Stark, nume intrate de acum în cultura populară. Și care se află pe lista prenumelor preferate pentru nou-născuții din Statele Unite.

"Tron de fier" din cauciuc

Finalul acestui serial fantasy de inspirație medievală, un veritabil succes planetar, ce prezintă povestea unor familii nobiliare care se luptă între ele pentru a domni într-un regat fictiv intitulat Westeros, a declanșat multe pasiuni în rândul fanilor prezenți în barul Brennan's din Los Angeles, unde a fost amplasat un "Tron de fier" (emblema puterii regale din Westeros, n.r.) din cauciuc, pentru a marca al optulea sezon al acestei producții TV.

Acest bar din Marina Del Rey, la vest de Los Angeles, servește clienților chiar și un cocktail inspirat din universul "Game of Thrones": "The Night King" - marele personaj negativ al serialului. Este doar un whisky amar cu gheață albastră, a declarat un amator al acestei băuturi.

Fiecare spectator avea favoriții lui, iar strigăte și țipete s-au produs în barul american de fiecare dată când unul dintre personajele favorite avea parte de o soartă tragică - sau dimpotrivă, de o soartă glorioasă - pe ecranele multiple amplasate pe pereți și înconjurate încă de frunze verzi de trifoi, moștenite de la cea mai recentă sărbătoare a Sfântului Patrick.

"Da! Da!", au strigat mulți fani atunci când regina Daenerys și-a făcut intrarea triumfală în King's Landing (capitala regatului Westeros), iar un cuplu de tineri a profitat de acel pretext pentru a se săruta.

Puțin mai târziu, aceeași Daenerys a fost ucisă de iubitul (și nepotul ei) Jon Snow. Isteria le-a cuprins pe multe spectatoare, unele dintre ele au sărit în picioare pe scaune, în timp ce altele erau cuprinse de consternare.

O tânără, care părea să fi abuzat de cocktailul preferat, a izbucnit în lacrimi atunci când Jon Snow și-a luat adio de la restul familiei sale. Ea a fost însă pusă la punct imediat de un fan, deranjat de plânsul ei și care dorea să urmărească scenele următoare.

"Voi urmări din nou acest episod când voi fi la mine acasă, într-o atmosferă calmă, pentru a profita de subtilități și de muzica originală", a explicat Shobhana Chetri, în vârstă de 28 de ani.

Tânăra a avut totuși zâmbetul pe buze la finalul episodului: "Faptul că am fost înconjurată de oameni care nu aveau aceleași personaje preferate ca mine a fost ceva interesant, asta m-a făcut să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă. Apoi, ambianța generală a fost amuzantă!", a adăugat ea.

Referindu-se la finalul show-ului TV, tânăra a precizat: "Dezamăgitor! A fost sumbru, dar puteam să ne așteptăm la așa ceva și este tocmai lucrul care ne place, în definitiv".

Potrivit Reuters, Jon Snow a ucis-o pe Daenerys pentru că s-a temut că noua regină din Westeros va instaura un regim al tiraniei, așa cum o făcuseră strămoșii ei. Ultimul dragon supraviețuitor a ars apoi Tronul de Fier, topindu-l pentru totdeauna cu respirația lui fierbinte. Rămași fără un domnitor, membrii caselor nobiliare din Westeros au făcut în cele din urmă o alegere surprinzătoare atunci când și-au ales un nou rege - Brandon Stark, interpretat de Isaac Hempstead Wright.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău