Sergiu Prodan s-a întâlnit cu Philippe Kaspi, Secretar General ATOUT France

  • 28 Aprilie 2023 15:24
Sergiu Prodan s-a întâlnit cu Philippe Kaspi, Secretar General ATOUT France

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, însoțit de secretarul de stat, Andrei Chistol, întreprinde o vizită la Paris, unde are planificate mai multe întâlniri, se arartă într-un comunicat al Culturii.

Pe 27 aprilie, oficialul a discutat cu Philippe Kaspi, Secretar General al  Agentiei de dezvoltare a turismului/ Agence de Developement Touristique de la France, ATOUT France.

În cadrul întrevederii, ministrul Prodan a exprimat deschiderea țării noastre pentru dezvoltarea cooperării în domeniul turismului, inclusiv prin semnarea unui Acord de colaborare.

Oficialul a menționat că Republica Moldova  depune eforturi să plaseze turismul printre domeniile prioritare de dezvoltare, Ministerul Cultirii este în proces de definitivare a unui Program Național de Dezvoltare a Turismului, precum și să creeze un Oficiu Național al Turismului: „Franța, conform Studiului de segmentare a turismului se află printre țările sursă pentru turiștii străini.

Astfel, vrem să depunem eforturi comune pentru a fi mult mai prezenți pe piața din Franța”.

Colaborarea celor două țări s-ar putea axa pe: consolidarea capacităților instituționale și resurselor umane pe se segmentul  marketing și management al destinației;  facilitarea accesului la informații de marketing, studii, rapoarte și surse de analiză privind tendințele pieței, mai ales că Moldova are bugete foarte limitate pentru realizarea de cercetări în domeniul turismului;  asistență tehnică pentru formarea de produse turistice, în special drumuri și itinerarii în mediul rural  și natural - turism în arii protejate; turismul vinicol etc.

Oficialii au vorbit și despre realizarea în comun a proiectelor de digitalizare în turism, dar și despre proiecte de formare și schimb de bune practici cu implicarea ghizilor, a muzeografilor și managerilor de  muzee, pentru a face mai eficiente experiențele turistice.

În context, menționăm că ATOUT France este considerat operatorul național în domeniul turismului și are ca misiune fortificarea competitivității și atractivității Franței ca destinație turistică. Agenția oferă profesioniștilor din sectorul turismului instrumente de analiză a piețelor turistice internaționale, contribuie la implementarea strategiilor de dezvoltare a acestui sector și la implementarea proiectelor investiționale destinate dezvoltării turismului la nivel regional și la sporirea atractivității.

ATOUT France este o agenție gestionată de Consiliul de administrare, al cărui Președinte este delegat de Ministrul responsabil pentru turism, membrii acestuia fiind reprezentanți ai ministerelor franceze de resort, asociațiilor de profil și a mediului privat.

Philippe Kaspi, anterior  Secretar General al Instituției pentru integrare în muncă, favorizând integrarea socială și profesională a tinerilor, din 2021 este Secretar General responsabil pentru dezvoltarea și relansarea sectorului turismului în cadrul ATOUT France.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău