Sergiu Ostaf: Selectarea avocaților parlamentari trebuie să fie cât mai transparentă

  • 16 Iunie 2014 14:48
Sergiu Ostaf: Selectarea avocaților parlamentari trebuie să fie cât mai transparentă

Procedura de selectare a avocaților parlamentari trebuie să fie cât mai transparentă, iar societatea civilă și opinia publică - să fie asigurate cu informații despre candidați și programele acestora, a declarat astăzi în cadrul unor dezbateri directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf.Amintim că, săptămâna trecută, comisia parlamentară specială…

Procedura de selectare a avocaților parlamentari trebuie să fie cât mai transparentă, iar societatea civilă și opinia publică - să fie asigurate cu informații despre candidați și programele acestora, a declarat astăzi în cadrul unor dezbateri directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf.

Amintim că, săptămâna trecută, comisia parlamentară specială abilitată cu selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului și la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile Copilului a desemnat șase candidaturi pentru aceste funcții, câte trei pentru fiecare. Audierile publice și intervievarea candidaților se vor desfășura la 18 iunie.

Amintim că parlamentul a votat recent o nouă lege a avocatului poporului. Potrivit noii legi, aceștia vor fi propuși de către deputați sau fracțiunile parlamentare, în urma unui concurs, și vor putea fi demiși la propunerea a minim 20 de deputați cu votul a, cel puțin, 3/5 din numărul total de parlamentari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău