Sergiu Lucinschi, fiul ex-președintelui R.Moldova, Petru Lucinschi, condamnat la închisoare cu executare

  • 05 Aprilie 2019 09:46
Sergiu Lucinschi, fiul ex-președintelui R.Moldova, Petru Lucinschi, condamnat la închisoare cu executare Unica.md

Magistrații din România l-au condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pe Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, pentru trafic de influență și fals intelectual.

În același dosar, ginerele fostului președinte al României, Traian Băsescu, Radu Pricop, a fost achitat definitiv, joi, de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție din România, potrivit news.ro

”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și inculpatul Lucinschi Sergiu împotriva sentinței penale nr. 210/F din data de 01 noiembrie 2017, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală. Desființează, în parte, sentința penală apelată și, rejudecând:condamnă pe inculpatul Lucinschi Sergiu la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru infracțiunea de trafic de influență (...) condamnă pe inculpatul Lucinschi Sergiu la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru participație improprie la infracțiunea de fals intelectual (...) În baza art. 39 alin. 1 lit. b rap. la art. 38 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul Lucinschi Sergiu să execute pedeapsa principală rezultantă, de 2 ani și 4 luni închisoare, în regim de detenție”, se arată în sentința magistraților, pronunțată, joi, în ședință publică.

Totodată, magistrații l-au achitat pe Lucinschi pentru șantaj și fals în declarații.

”Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă Horpos Alexandru. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, se mai arată în sentință.

În iunie 2015, Sergiu Lucinschi, fiului fostului președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, și Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, au fost trimiși în judecată în dosarul privind șantajarea lui Alexandru Horpoș, de la care Lucinschi ar fi cerut patru milioane de euro pentru a-și retrage o plângere de la DIICOT.

Sergiu Lucinschi este acuzat de șantaj, trafic de influență, fals în declarații și instigare la fals intelectual, iar avocatul Radu Pricop, de complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău