Sergiu Litvinenco: Stoianoglo a confirmat indirect că așa numitul concurs pentru selectarea sa ca Procuror General a fost trucat

  • 04 Octombrie 2021 13:37
Sergiu Litvinenco: Stoianoglo a confirmat indirect că așa numitul concurs pentru selectarea sa ca Procuror General a fost trucat

Ministrul Jurstiției Sergiu Litvnenco comentează declarațiile Procurorului General Alexandru Stoianoglo expuse astăzi în cadrul unei conferințe de presă, menționând că acesta a trecut linia roșie.

În primul rând, Stoianoglo a trecut o linie roșie, folosind funcția pe care o deține în interes propriu și acesta este un caz de corupție și trafic de influență calificat. Or, încălcarea dreptului la viață privată se admite doar în interesul urmăririi penale și nicidecum în interesul personal al individului care încă mai deține funcția de Procuror General.
În al doilea rând, Stoianoglo a confirmat indirect că așa numitul concurs pentru selectarea sa ca Procuror General a fost trucat. Despre faptul că el va fi ”alesul” se știa înainte de începerea acestuia. Este clar că a fost numire și nu alegere și că această numire a fost rezultatul unui târg politic cu Dodon.
În al treilea rând – și asta e cel mai grav – Stioanoglo a recunoscut că a beneficiat de favoruri din partea lui Platon, prin faptul că i-a solicitat ”ajutorul”. Vorbim de o „favoare” oferită de un inculpat unui procuror general! Nu doar bunul simț (se vede clar că Stoianoglo nu-l mai are), dar chiar Legea nu admite așa ceva decât în cadrul unor mecanisme procedurale (martor, expert etc.).
Toate acestea sunt suficiente pentru cel puțin inițierea unei proceduri disciplinare. Dar poate și mai mult. Și vom demara cât de curând acțiunile necesare.
La finalul briefingului Stioanoglo a fost întrebat dacă face aceste declarații din disperare. Nu mai contează ce a răspuns. Stoioanoglo este disperat și încearcă să se victimizeze. Dar el nu este victima politicului, așa cum încearcă să prezinte, dar al incompetenței și lipsei de verticalitate de care a dat dovadă. Avem în funcție un procuror slab, numit ilegal, care a devenit o marionetă în mâinile marilor corupți și hoți, care au furat decenii la rând această țară. Cetățenii acestei țări merită un procuror general care să apere legea, dar nu care să folosească legea pentru a se apăra pe sine”, scrie pe pagina sa de Facebook, Sergiu Litvinenco.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău