Sergiu Litvinenco | Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze „o parte din pachetul antioligarhic” propus de Blocul ACUM

  • 25 Martie 2019 13:07
Sergiu Litvinenco | Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze „o parte din pachetul antioligarhic” propus de Blocul ACUM

Reprezentantul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, a anunțat că Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze „o parte din pachetul antioligarhic” semnat de cei 26 de deputați aleși pe listele formațiunii.

Sergiu Litvinenco susține că acest pachet conține  2 proiecte de legi și 5 proiecte de hotărâri ale Parlamentului și că refuzul de a le înregistra ar reprezenta o încălcare a Constituției și a Regulamentului Parlamentului. 

„Argumentul refuzului de a înregistra pachetul este uluitor - nu există conducerea Parlamentului, respectiv, nu are cine pune ”viza” pe proiecte. (...) Dar ca să vă convingeți cât de ipocriți sunt cei din Secretariatul Parlamentului, voi veni cu 2 exemple. După alegerile din 30.11.2014, Președintele Parlamentului a fost ales la 23 ianuarie 2015. În perioada dintre ziua alegerilor (30.11.2014) și desemnarea Președintelui Parlamentului (23.01.2015), aceeași Direcție generală documentare parlamentară a inregistrat… 18 proiecte de acte legislative. La fel s-a procedat și în 2010 - speakerul a fost ales pe 30.12.2010, pe când Direcția generală documentare parlamentară a inregistrat mai multe proiecte de acte legislative chiar si pe 28.12.2010. Această informatie este disponibilă pe site-ul Parlamentului”, a afirmat, pe Facebook, Sergiu Litvinenco. 

Menționăm că așa-numitul pachet de deoligarhizare propus de Blocul ACUM se referă la declararea instituțiilor statului ca fiind în captivitate, demiterea mai multor conducători ai instituțiilor de stat (Procuratura Generală SIS, CEC, CNA etc.), schimbarea sistemul mixt de vot în cel proporționalm crearea a trei comisii parlamentare pentru elucidarea fraudelor bancare și la adoptarea legii Magnitsky.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău