Sergiu Litvinenco: Procesul de evaluare externă și extraordinară are ca finalitate scoaterea din sistem a persoanelor care admit producerea justiției selective

  • 24 Septembrie 2021 15:47
Sergiu Litvinenco:  Procesul de evaluare externă și extraordinară are ca finalitate scoaterea din sistem a persoanelor care admit producerea justiției selective

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat, astăzi, 24 septembrie curent, la masa rotundă „Provocările justiției selective în Republica Moldova: constatări, idei, soluții”. 

În cadrul evenimentului s-au pus în discuție mai multe subiecte privind provocările justiției selective fiind prezentat Raportul de monitorizare a selectivității justiției în Republica Moldova.

În discursul său, ministrul Justiției a declarat că sistemul justiției în Republica Moldova este în continuare selectiv. 

A„vem foarte multe lucruri de făcut. Trebuie să construim un sistem de justiție care, sper, la următorul raport să nu mai poată fi catalogată drept justiție selectivă, dar să fie o justiție care are semne serioase de îmbunătățire. Trebuie să construim instituții în care legea să fie aplicată indiferent de cine sunt cei care au încălcat legea, indiferent de statut, fie că sunt deputați, miniștri sau simpli cetățeni. Legea trebuie să fie egală pentru toți. Procesul de evaluare externă și extraordinară are ca finalitate scoaterea din sistem a persoanelor care admit producerea justiției selective și rămânerea doar a persoanelor oneste care respectă legea”, a declarat ministrul. 

Evenimentul este parte a proiectului „Mobilizarea societății civile în suportul integrității judiciare în Republica Moldova” implementat cu suportul Departamentului de Stat al SUA, Biroul de Justiție Penală și Aplicare a Legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău