Sergiu Litvinenco | Pentru învestirea unui guvern ”de salvare națională” nu există suficiente voturi în Parlament

  • 15 Februarie 2021 14:08
Sergiu Litvinenco | Pentru învestirea unui guvern ”de salvare națională” nu există suficiente voturi în Parlament

Pentru învestirea unui guvern ”de salvare națională” nu există suficiente voturi în Parlament, menționează deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, drept răspuns la mai multe solicitări în acest sens, inclusiv a Platformei DA, care l-a propus pe Andrei Năstase la funcția de premier. Deputatul PAS a amintit că sunt necesare 51 de voturi pentru instituirea unui Guvern și că în acest Parlament nu poate fi formată o majoritatea credibilă.

”PAS are 15 mandate, PPDA are 11 mandate, PUN are 1 mandat, PD are 11 mandate. În total obținem 38 de mandate. Mai este nevoie de încă minim 13 mandate. De unde le luăm? De la Dodon+Nichiforciuc&Andronache (39 de mandate)? De la Șor-Pentru Moldova (16 mandate)? De la Pro Moldova (7 mandate)?”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el a reiterat că învestirea unui Guvern ar însemna amânarea sau chiar anularea alegerilor anticipate, adăugând că va reveni asupra disputelor legate de prevederile Constituției.

”De aceea, fără alegeri parlamentare anticipate, grupările Dodon-Plahotniuc-Șor-Nichiforciuc&Andronache vor continua să controleze Republica Moldova.  Mai este un lucru interesant. Scopul de facto al grupărilor Dodon-Plahotniuc-Șor-Nichiforciuc&Andronache nu este guvernarea țării. Cu atât mai mult guvernarea eficientă a treburilor publice. Scopul lor, dincolo de continuarea hoțiilor, este evitarea anticipatelor. Și – cred ei – odată cu aceasta, poate, va scădea ratingul oponentului. Adică ei joacă șah, nu fac politică. Cred că e timpul să le dăm mat”, a scris Sergiu Litvinenco.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău