Sergiu Litvinenco | Igor Dodon încalcă grosolan legislația electorală și vom sesiza instituțiile competente în vederea sancționării acestuia

  • 28 Februarie 2020 12:55
Sergiu Litvinenco | Igor Dodon încalcă grosolan legislația electorală și vom sesiza instituțiile competente în vederea sancționării acestuia

Reprezentantul PAS, deputatul Sergiu Litvinenco susține că președintele Igor Dodon „încalcă grosolan legislația electorală” .

„Deși nu are dreptul s-o facă, potrivit Constituției, președintele Igor Dodon face agitație electorală pentru candidatul PSRM în circumscripția Hâncești”, a declarat Sergiu Litvinenco.

În același timp, el a amintește de decizia Comisiei Electorale Centrale din 8 februarie 2019, în perioada când se desfășura campania electorală pentru alegerile parlamentare noi, în urma căreia Igor Dodon a fost sancționat pentru acțiuni similare.

”Comisia reține existența legăturii cauzale directă între susținerea verbală acordată de președintele Igor Dodon unui concurent electoral și acțiunile efective de transfer de imagine în beneficiul acestui concurent electoral prin utilizarea resurselor publice ce decurg din funcția publică de Președinte al țării, fapt incompatibil cu principiile desfășurării alegerilor în condiții libere, egale și corecte. Prin urmare, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimente pe care le-a organizat și/sau la care a participat Igor Dodon în calitate de Președinte, preluarea și diseminarea prin diverse instrumente a acestor evenimente reprezintă relații de „simbioză” în urma cărora PSRM se asigură de beneficii prin utilizarea resurselor administrative ale președinției” se arată în decizia Comisiei, care l-a atenționat și l-a avertizat atunci pe Igor Dodon pentru acțiunile respective.

De asemenea, deputatul Sergiu Litvinenco a declarat că instituțiile competente vor fi sesizate în vederea sancționării PSRM și a lui Igor Dodon pentru acțiuni ilegale.

Menționăm că Igor Dodon a efectuat ieri o bizită în mai multe localități din raionul Hâncești unde a promis că mai multe probleme cu care se confruntă locuitorii vor fi rezolvate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău