Sergiu Litvinenco, despre Igor Dodon: „Este rușinos, totuși, că o astfel de persoană a fost chiar și președinte. Îmi pare rău că a reușit să mintă atâția cetățeni"

  • 04 Noiembrie 2022 09:08
Sergiu Litvinenco, despre Igor Dodon: „Este rușinos, totuși, că o astfel de persoană a fost chiar și președinte. Îmi pare rău că a reușit să mintă atâția cetățeni

Faptul că fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a reușit să mintă cetățenii , reprezentând interesele altui stat pe teritoriul Republicii Moldova și primind, în același timp, bani de la Kremlin este „rușinos", consideră ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care spune că acesta, ghidat de oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc, a fost pus în funcția de președinte a Republicii Moldova.

Săptămâna trecută, Washington Post a făcut niște dezvăluiri legate de faptul că Igor Dodon ar fi plătit de ruși cu 45 de mii de dolari lunar, continuând să fie liderul, de facto, al PSRM de atunci.

„Sunt niște constatări incredibile și aceste investigații trebuie aduse la cunoștința cât mai multor cetățeni ai R. Moldova pentru ca ei să vadă cine, de fapt, e acest personaj care, ghidat de Plahotniuc a fost pus în funcția de președinte a Republicii Moldova. Partea cea mai proastă este că persoana nu știu dacă reprezintă interesele Republicii Moldova, un personaj care încalcă Constituția este reprezentantul unui alt stat pe teritoriul Republicii Moldova. Este rușinos, totuși, că o astfel de persoană a fost chiar și președinte. Îmi pare rău că a reușit să mintă atâția cetățeni, care l-au crezut că acționează în interesul Republicii Moldova, pe când a acționat în interesul altui stat", a declarat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

„Despre Dodon s-a scris mult, cu privire la averea sa. De fiecare dată când a fost întrebat de averea sa, a răspuns pe fond, a răspuns tot timpul că totul e conform legislației și e declarat în declarațiile de avere, ceea ce e o modalitate a unui om politic de a răspunde la întrebări, dar până la urmă oamenii nu au obținut răspunsuri așa cum ar trebui să fie într-un stat democratic", adaugă ministrul Justiției.

Amintim că Igor Dodon este învinuit că în 2019, ar fi pretins și acceptat între 600 de mii și un milion de dolari de la fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc. Dodon este învinuit de trădare de patrie, corupere pasivă, îmbogățire ilicită și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat și riscă până la 20 de ani de pușcărie. El se declară nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău