Sergiu Litvinenco: Decizia autorităților din Israel de a bloca conturile lui Ilan Șor a fost luată urmare sancțiunilor impuse de SUA și pe baza intervenției autorităților Republicii Moldova

  • 22 Decembrie 2022 17:36
Sergiu Litvinenco:  Decizia autorităților din Israel de a bloca conturile lui Ilan Șor a fost luată urmare sancțiunilor impuse de SUA și pe baza intervenției autorităților Republicii Moldova

„Pentru că sunt abordat de foarte mulți jurnaliști din țară și din afară, confirm și pe această cale că, în cadrul dialogului pe care îl avem cu autoritățile Statului Israel, am fost informați că conturile lui Ilan Șor în Israel au fost blocate”, a scris ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, pe Facebook.

„Decizia autorităților Statului Israel a fost luată urmare sancțiunilor impuse de către SUA și pe baza intervenției autorităților Republicii Moldova pe lângă autoritățile Statului Israel”, a scris Sergiu Litvinenco.

Amintim că pe 26 octombrie Statele Unite au impus sancțiuni împotriva lui Ilan Șor și a fostului lider PD, Vlad Plahotniuc. La fel, pe 9 decembrie, Guvernul Marii Britanii a anunțat că îi sancționează pe Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. 

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău