Sergiu Lazarencu și Ambasadorul Ucrainei au discutat despre colaborarea bilaterală în domeniul mediului

  • 21 Iunie 15:16
Sergiu Lazarencu și Ambasadorul Ucrainei au discutat despre colaborarea bilaterală în domeniul mediului

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Marko Shevchenko, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, care își încheie misiunea diplomatică în Republica Moldova. Cu această ocazie, ministrul i-a mulțumit pentru eforturile pe care ambasadorul ucrainean le-a depus în consolidarea relațiilor bilaterale și a proiectelor comune de mediu. 

Cei doi oficiali au vorbit despre gestionarea eficientă a râului Nistru, un aspect important pentru ambele țări. Ministrul Lazarencu a subliniat necesitatea schimbului de date și a cooperării continue între părți, inclusiv prin intermediul Comisiei Nistrene și a grupurilor de lucru din cadrul acesteia. La fel, a apreciat colaborarea dintre echipele tehnice de la  Agenția ,,Apele Moldovei” și instituția omoloaga din Ucraina.

Spre finalul întrevederii, oficialii au discutat despre impactul negativ al războiului Rusiei împotriva Ucraina asupra mediului și resurselor naturale. Ministrul și-a exprimat solidaritatea Republicii Moldova față de poporul ucrainean.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
31,24
Nori împrăștiați
Umiditate:48 %
Vint:6,17 m/s
Sat
27
Sun
27
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău