Serghei Lavrov a fost primit pentru prima dată, de liderul nord-coreean Kim Jong Un la Phenian

  • 31 Mai 2018 12:33
Serghei Lavrov a fost primit pentru prima dată, de liderul nord-coreean Kim Jong Un la Phenian

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a fost primit joi, pentru prima dată, de liderul nord-coreean Kim Jong Un, în cadrul vizitei sale oficiale la Phenian, a anunțat Ministerul de Externe al Federației Ruse, informează TASS și AFP.

Șeful diplomației ruse l-a invitat pe Kim Jong Un să întreprindă o vizită în Rusia. "Veniți în Rusia, vom fi bucuroși să vă primim", i-a spus Lavrov liderului nord-coreean, potrivit unui comunicat al ministerului.

Serghei Lavrov s-a deplasat la Phenian la invitația omologului său nord-coreean Ri Yong Ho, care a întreprins o vizită în Rusia în luna aprilie.

El spune că au evocat în detaliu situația internațională și în special problemele ce trebuie rezolvate pentru a ajunge la o denuclearizare a peninsulei coreene, prin crearea unui sistem stabil pentru pace și securitate în întrevederea sa cu Ri Yong Ho.

„Confirmăm atașamentul nostru pentru cooperarea cel mai strâns posibilă cu Coreea de Nord, în numele reglementării tuturor sarcinilor bilaterale și internaționale", a adăugat Lavrov.

Vizita lui Serghei Lavrov intervine în plină efervescență diplomatică prilejuită de apropierea summitului din 12 iunie dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un, summit ce pare repus pe șine după ce fusese anulat săptămâna trecută de Trump.

Ultima vizită a unor oficiali ruși în Coreea de Nord datează din martie, atunci când ministrul rus însărcinat cu dezvoltarea Extremului Orient, Aleksandr Galușka, s-a deplasat la Phenian pentru a evoca relațiile economice bilaterale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău