Serbia cere explicații Chișinăului pentru refuzul de a permite intrarea artistului sârb Goran Bregović în R. Moldova. Ce spune MAEIE

  • 21 August 2023 10:30
Serbia cere explicații Chișinăului pentru refuzul de a permite intrarea artistului sârb Goran Bregović în R. Moldova. Ce spune MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe al Serbiei a cerut explicații Chișinăului cu privire la refuzul de a permite intrarea artistului sârb Goran Bregović în Republica Moldova. Ministrul sârb de externe Ivica Dačić, a declarat pentru o publicație locală că o astfel de decizie nu este în concordanță cu relațiile tradiționale de prietenie dintre cele două țări, transmite Radio Chișinău.

Ivica Dačić a declarat pentru Tanjug că o astfel de decizie nu corespunde relațiilor tradiționale de prietenie dintre Serbia și Republica Moldova și că acest lucru a provocat reacții „foarte negative” și a fost condamnată de publicul din Serbia. 

​Într-un comentariu pentru Radio Chișinău, purtătorul de cuvânt de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Filip Cojocaru, a făcut referire la informația Poliției de Frontieră, prin care subliniază că artistul are interdicție de intrare în Republica Moldova încă din 2022, lucru ce a fost comunicat atât interpretului, cât și organizatorilor din timp. 

„Reprezentanții Ministerului sunt în comunicare cu Ministerul de Externe al Serbiei  în legătură cu acest subiect, argumentând motivele care au stat la baza acestei decizii”, a mai precizat purtătorul de cuvânt. 

Amintim că interpretul sârb Goran Bregovic, a susținut în mod deschis ocuparea Crimeii, în 2014, dar și invadarea Ucrainei de către Rusia.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău