Serbia - Rusia, primele manevre militare comune din istorie

  • 07 Noiembrie 2014 16:26
Serbia - Rusia, primele manevre militare comune din istorie

Serbia și Rusia vor efectua în zilele următoare primele manevre militare comune din istorie, la aplicațiile ce se vor desfășura în apropiere de Belgrad urmând să participe trupe aeropurtate rusești și unități terestre ale armatei sârbe, relatează Agerpres.Șase avioane militare de transport rusești au aterizat joi seară pe un aeroport militar de lângă Belgrad,…

Serbia și Rusia vor efectua în zilele următoare primele manevre militare comune din istorie, la aplicațiile ce se vor desfășura în apropiere de Belgrad urmând să participe trupe aeropurtate rusești și unități terestre ale armatei sârbe, relatează Agerpres.

Șase avioane militare de transport rusești au aterizat joi seară pe un aeroport militar de lângă Belgrad, aducând trupe și echipamente militare ce vor participa la programul de manevre Srem-2014. Exercițiul se va desfășura pe poligonul militar Nikinci, situat la circa 60 de kilometri nord-vest de capitala sârbă.

În timpul vizitei efectuate în Serbia pe 16 octombrie, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la eliberarea Belgradului de sub ocupația nazistă, președintele rus Vladimir Putin a asistat în capitala sârbă la o paradă militară grandioasă.

Președintele sârb Tomislav Nikolic a participat joi la o reuniune a Statului Major al armatei sârbe, unde a declarat că politica militară a țării sale se bazează pe 'neutralitate' și Serbia va efectua manevre militare comune nu doar cu Rusia, dar și cu SUA și cu alte state balcanice.

Deși aspiră la integrarea în Uniunea Europeană, Serbia a refuzat să se alăture sancțiunilor europene împotriva Rusiei, poziție apreciată de Moscova, care s-a arătat dispusă la o consolidare a relațiilor cu Belgradul, unul dintre aliații ei tradiționali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău