Serată dedicată poetului Simion Ghimpu

  • 24 Mai 2012 21:33
Serată dedicată poetului Simion Ghimpu

O serată în memoria regretatului poet Simion Ghimpu a avut loc joi, 24 mai, la Academia de Arte. La eveniment au participat apropiații și studenții lui Simion Ghimpu.

Fratele poetului, Mihai Ghimpu, și-a exprimat regretul că Simion și Gheorghe Ghimpu au plecat dintre noi, marcați de destinul Basarabiei. ”Dacă nu erau anii de ocupație sovietică, frații mei ar fi avut o viață mai liniștită”, a spus Mihai Ghimpu.

Serata dedicată lui Simion Ghimpu, este prima din seria de evenimente care vor fi organizate în memoria personalităților basarabene, au declarat organizatorii evenimentului, discipolii lui Simion Ghimpu, Viorel Burlacu și Igor Roman.

Simion Ghimpu s-a născut la 24 mai, în 1939. A fost șeful Catedrei Culturologie a Insitutului de Arte din Chișinău. A semnat mai multe volume de versuri și romanul autobiografic „Viața pe muchie de cuțit”.

Este autorul versurilor a peste 100 de cântece, printre care șlagăre ca ”Iubiți învățători”, ”Inima mea e Moldova”, ”Nu mă chema”, ”Numai tu” și altele, interpretate de Ion Suruceanu, Nina Crulicovschi, și Noroc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău