Sentință inedită | Un cuplu acuzat de evaziune fiscală, condamnat de o instanță de la Iași... să facă școală

  • 14 Februarie 2018 08:45
Sentință inedită | Un cuplu acuzat de evaziune fiscală, condamnat de o instanță de la Iași... să facă școală

O femeie și un bărbat de etnie romă, acuzați de evaziune fiscală în formă continuată, au fost obligați, marți, printr-o sentință dată de magistrații Tribunalului Iași, să facă cel puțin patru clase primare, transmite MEDIAFAX.

”În temeiul dispozițiilor art. 86, indice 3, aliniatul 3 Cod penal din 1969, le impune inculpaților Stănescu Maria și Stănescu Dragoș obligația de a urma un curs de învățământ primar de minimum patru clase. Supravegherea îndeplinirii măsurilor și obligației stabilite se realizează de către Serviciul de Probațiune Iași“, arată magistrații din cadrul Tribunalului Iași.

Pe lângă aceasta, instanța a condamnat-o pe Maria Stănescu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată.

În cadrul aceluiași dosar, cel de-al doilea inculpat, Dragoș Stănescu, a fost condamnat tot la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru aceeași acuzație.

Mai mult, judecătorii au admis acțiunea civilă formulată de Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală, și i-a obligat pe Maria și Dragoș Stănescu, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Drăguțu Occidental SRL, prin lichidator, la plata unor despăgubiri în valoare totală de 453.148 de lei.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel Iași.

Procesul celor doi ieșeni a început pe data de 23 iunie 2017. Conform anchetatorilor, prin intermediul firmei Drăguțu Occidental SRL Iași, care își are sediul în cartierul Tătărași, cei doi reprezentanți ai societății comerciale ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape jumătate de milion de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău