Senatul italian i-a ridicat imunitatea lui Salvini; el va fi judecat în dosarul privind refuzul debarcării migranților

  • 12 Februarie 2020 19:45
Senatul italian i-a ridicat imunitatea lui Salvini; el va fi judecat în dosarul privind refuzul debarcării migranților

Senatul de la Roma i-a ridicat miercuri imunitatea liderului partidului italian de extremă-dreapta Liga, Matteo Salvini, care va fi judecat pentru că nu a permis debarcarea migranților de pe o navă pe vremea când era ministru de interne, relatează AFP și Reuters, preluat de AGERPRES.

Un tribunal din Catania l-a pus sub acuzare pe Salvini pentru ''abuz de putere și sechestrare de persoane'', întrucât a blocat anul trecut timp de mai multe zile 116 migranți aflați la bordul unei nave a gărzii de coastă italiene, așteptând un acord cu alte state ale Uniunii Europene care să preia acest grup de migranți înainte de a permite debarcarea lor în Italia. El riscă pentru aceasta 15 ani de închisoare.

''Nu voi merge în acea sală de tribunal pentru a mă apăra, voi merge să revendic cu mândrie ceea ce am făcut'', a spus Salvini miercuri în timpul dezbaterii în Senat, reafirmând că ''datoria'' sa ca ministru de interne era să apere granițele Italiei.

''Adversarii trebuie învinși la urne, nu în tribunale'', a mai spus Salvini, îndepărtat de la putere după ce formațiunea Mișcarea 5 Stele, care a fost partenerul Ligii în precedentul guvern, a format o altă coaliție cu Partidul Democrat, de stânga.

După ce s-a remarcat prin măsurile împotriva migrației ilegale și a intrat în conflict cu Bruxelles-ul pe această temă și pe chestiuni economice, Salvini a rămas un politician foarte popular în Italia și aspiră să revină la putere. Dar această inculpare și o posibilă condamnare i-ar putea compromite parcursul politic. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău