Senatorul român Viorel Badea: Niciodată, poate cu excepția anului 2009, opoziția pro-europeană nu a fost atât de aproape să preia puterea aproape totală în Parlamentul de la Chișinău

  • 09 Iulie 2021 12:20
Senatorul român Viorel Badea: Niciodată, poate cu excepția anului 2009, opoziția pro-europeană nu a fost atât de aproape să preia puterea aproape totală în Parlamentul de la Chișinău

„Este pentru prima oară când electoratul din diaspora poate să schimbe efectiv perspectiva și are dreptul să o facă, deoarece ei sunt principalii investitori în Republica Moldova. Nu cred că există în acest moment vreo industrie sau vreun sector al economiei care să livreze atât cât livrează basarabenii din diaspora. Acești cetățeni din diaspora au tot dreptul și posibilitatea să schimbe perspectiva să -și facă simțită decizia și acasă”, a declarat senatorul român Viorel Badea, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru www.tvrmoldova.md.

Astfel, potrivit sursei citate, senatorul român a declarat că niciodată, poate cu excepția anului 2009, opoziția pro-europeană nu a fost atât de aproape să preia puterea aproape totală în Parlamentul de la Chișinău.

„Este pentru prima oară când electoratul din diaspora poate să schimbe efectiv perspectiva și are dreptul să o facă, deoarece ei sunt principalii investitori în Republica Moldova. Nu cred că există în acest moment vreo industrie sau vreun sector al economiei care să livreze atât cât livrează basarabenii din diaspora. Acești cetățeni din diaspora au tot dreptul și posibilitatea să schimbe perspectiva să -și facă simțită decizia și acasă. Eu știu că lor le pasă și vor fi prezenți la vot și vor face acest lucru, în mod determinat. Acest scrutin este crucial și pentru faptul că este pentru prima oară când statele membre ale UE, principalul partener al Republicii Moldova, sunt foarte dispuse să pună umărul pentru ca Republica Moldova să poată să meargă pe un parcurs care să ofere cetățenilor săi o bunăstare efectivă. Din aceste motive, putem să spunem că scrutinul din 11 iulie este crucial și anume la 11 iulie lucrurile se pot schimba în bine în Republica Moldova. Acest lucru este imposibil fără participarea cetățenilor la vot. Cetățenii pot să demonstreze că sunt stăpâni sau pot să demonstreze că rămân sclavii unor promisiuni  deșarte și aI unor minciuni continue. Ei pot să-și facă simțită prezența în administrarea politică a țării”, a subliniat Viorel Badea. 

Menționăm că alegerile parlamentare se vor desfășura în R. Moldova pe 11 iulie. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău