Senatorii Universității de Stat din Moldova susțin parcursul european al Republicii Moldova: Salutăm lansarea și semnarea „Pactului pentru Europa”

  • 28 Mai 17:58
Senatorii Universității de Stat din Moldova susțin parcursul european al Republicii Moldova: Salutăm lansarea și semnarea „Pactului pentru Europa”

Universitatea de Stat din Moldova susține plenar și participă activ la realizarea parcursului european al Republicii Moldova. Procesul de integrare europeană și realizare a vocației europene a poporului Republicii Moldova se exprimă prin modernizare social-economică și politico-juridică a țării noastre, urmărindu-se edificarea statului de drept și a societății incluzive, arată un comunicat al USM.

 
„Decizia de deschidere a negocierilor pe marginea acquis-ului comunitar reprezintă o șansă unică de accedere în familia politică a statelor europene, reconfirmând apartenența geopolitică și cultural-civilizațională a Republicii Moldova la spațiul democratic european. Acest proces solicită mobilizarea energiilor sociale și eforturi maxime din partea întregii societăți.
 
Salutăm decizia reprezentanților unor partide politice de a lansa și semna „Pactul pentru Europa”, o inițiativă de susținere a parcursului european al Republicii Moldova.
Această inițiativă reprezintă expresia maturități politice și a responsabilității pentru realizarea aspirației poporului nostru de-a se integra în spațiul european bazat pe norme democratice și prospere.
 
Universitatea de Stat din Moldova, în calitatea sa de promotor consecvent și incontestabil al integrării europene a Republicii Moldova, salută această inițiativă edificatoare și susține „Pactul pentru Europa”, precizează comunicatul USM.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău