Senatorii americani avertizează Rusia că va fi „în război cu NATO” dacă va folosi arme nucleare în Ucraina

  • 23 Iunie 2023 13:46
Senatorii americani avertizează Rusia că va fi „în război cu NATO” dacă va folosi arme nucleare în Ucraina

Rusia va fi „în război cu NATO” dacă va folosi o armă nucleară în Ucraina, a promis un senator american, relatează Sky News.

Republicanul Lindsey Graham a lansat avertismentul alături de senatorul democrat Richard Blumenthal, în cadrul unei conferințe de presă comune, scrie G4Media.

Aceștia vor introduce o rezoluție în Congres, a spus Graham, care spune că dacă Rusia, Belarus sau un reprezentant al Rusiei explodează un dispozitiv nuclear în interiorul Ucrainei pentru a opri contraofensiva sau pentru a încerca să înfrângă voința poporului ucrainean, „un astfel de atac ar trebui să fie considerat un atac împotriva NATO însăși”.

O astfel de detonare ar iradia o mare parte din Europa, inclusiv aliații americani din NATO, a spus el.

Graham a acuzat Rusia de „comiterea unor crime de război.

„Senatorul Blumenthal și cu mine vrem să îi anunțăm pe toți cei din acest Congres că amenințarea folosirii unui dispozitiv nuclear de către Rusia este reală și cea mai bună modalitate de a o descuraja este să le oferim claritate cu privire la ce se va întâmpla dacă vor face acest lucru – vor intra în război cu NATO”.

El a adăugat, de asemenea, că aruncarea în aer a unei centrale nucleare pentru a crea haos „ar putea fi considerată un atac asupra NATO” – o referire clară la temerile persistente privind un incident la instalația nucleară din Zaporojie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău