Semnătura liberalilor reformatori pe acordul de Coaliție, contestată

  • 14 Iunie 2013 19:23
Semnătura liberalilor reformatori pe acordul de Coaliție, contestată

Partidul Liberal contestă legalitatea semnăturilor deputaților din grupul liberalilor reformatori pe acordul de constituire a Coaliției Pro-Europene.

Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat vineri, 14 iunie, într-o conferință de presă că statutul Partidului nu-i atribuie membrilor fracțiunii parlamentare a PL dreptul să negocieze și să semneze formarea unor alianțe. Mihai Ghimpu însă a precizat că nu contestă formarea Coaliției.
 
Pe de altă parte, liderul liberalilor reformatori Ion Hadârcă a declarat că semnătura sa este perfect legală și a sugerat că liderii PL încearcă să conteste legalitatea formării Coaliției, la fel ca deputații comuniști.
 
Amintim că acordul de constituire a Coaliției Pro-Europene a fost semnat la 30 mai, între Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și liberalii reformatori. Grupul de deputați liberali condus de Mihai Ghimpu nu a participat la formarea noii majorități parlamentare. Anterior, liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat că va ataca la Curtea Constituțională și la Procuiratura Generală formarea noii coaliții.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău