Semnătura electronică simplă va fi introdusă în procesul contravențional

  • 04 Septembrie 19:32
Semnătura electronică simplă va fi introdusă în procesul contravențional

În procesul contravențional urmează să fie introdusă semnătura electronică simplă. Astfel, va fi redus semnificativ timpul și resursele necesare pentru procesele administrative eliminând necesitatea documentelor fizice și semnăturii manuale. Guvernul a aprobat un proiect de modificare a Codului Contravențional, care reglementează documentarea, examinarea și soluționarea contravențiilor în format electronic, introducând conceptul de semnătură electronică simplă, transmite IPN.

Ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, a declarat că această inițiativă are drept scop facilitarea constatărilor în cadrul procesului contravențional prin implementarea unor metode electronice prompte și accesibile, contribuind la alinierea activităților procesuale la standardele moderne de digitalizare.

Esența proiectului constă în reglementarea particularităților de documentare, examinare și soluționare a contravențiilor, inclusiv în format electronic, cu implementarea conceptului de semnătură electronică simplă reprodusă într-un cadru electronic care prevede semnarea de mână și scanarea imaginii într-un fișier sau înscrierea semnăturii olografice într-o aplicație ce permite aplicarea ei pe documente de același format”, a precizat ministrul.

Potrivit lui, în prezent, pentru întocmirea unui proces de contravenție sunt necesare în medie 15-20 de minute. După intrarea în vigoare a modificărilor propuse, timpul va fi redus până la 2 minute.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Mon
18
Tue
21
Wed
17
Thu
19
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău