Semnarea Acordului de Asociere pe ultima suta de metri (Evenimentul Zilei)

  • 23 Iunie 2014 09:04
Semnarea Acordului de Asociere pe ultima suta de metri (Evenimentul Zilei)

REVISTA PRESEI DIN 23 IUNIE

Născute din mame-surogat și tați cu bani, partidele politice din Republica Moldova, sunt multe, adormite și ineficiente, constata Evenimentul Zilei. Potrivit publicației, de la declararea independenței incoace, 35 de partide au apărut înainte de alegeri pe post de “iepuri”, si au disparut imediat ce au ratat cursa. De aceea politologii susțin ca rețeta succesului în politica moldovenească este...trădarea!

Semnarea Acordului de Asociere pe ultima suta de metri, titrează EVZ. Guvernarea spune DA, opoziția strâmbă din nas, remarcă ziarul.

Vineri, la Bruxelles, premierul Iurie Leancă va semna Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, ceea ce va crea condiții pentru dezvoltarea comerțului extern și a relațiilor economice cu statele comunitare, aminteste Adevărul. Puțini belgieni sunt însă la curent cu acest lucru și încă și mai mic e numărul celor care cunosc câte ceva despre Republica Moldova. Reporterii „Adevărul“ s-au convins de acest lucru, discutând direct cu belgienii de rând, in Piața De Brouckère, din centrul Bruxelles-ului.

În cotidian găsiți și un interviu cu SIIM KALLAS Comisar european pentru transporturi, care s-a aflat săptămâna trecuta  într-o vizită oficială la Chișinău. Responsabilul european pentru transporturi vorbește în ziar despre  prioritățile Moldovei în acest domeniu odată cu asocierea la UE. Printre altele acesta afirma ca „Calitatea drumurilor nu poate fi schimbată peste noapte“.

Împreună cu obișnuitele majorări ale accizelor la țigări, automobile și produse petroliere și a taxei pentru folosirea drumurilor, autoritățile își propun să introducă, de la 1 ianuarie 2015, o serie de inovații fiscale, anunță Adevărul. Acestea apar în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, elaborat de Ministerul Finanțelor. Între altele, se propune ca agenților economici să le fie acordată posibilitatea de a se înregistra benevol în calitate de plătitor de TVA, indiferent de valoarea livrărilor de mărfuri și servicii efectuate. Pentru a aduna mai mulți bani la buget, autoritățile vor să majoreze și taxele pentru vicii și lux. De asemenea, din 2015, deținătorii de autovehicule înmatriculate în Republica Moldova vor achita o taxă cu 50% mai mare pentru folosirea drumurilor, subliniază Adevărul.

Cu o istorie de peste 60 de ani, Muzeul de Științe Naturale al Universității de Stat din Moldova cuprinde o colecție impresionantă de animale din toate colțurile lumii, multe dintre care au fost ucise de ignoranța și cruzimea omului. Peste 100.000 de exponate, fiecare cu propria sa poveste. Colecții unice de pești, păsări, animale și insecte împăiate, de pe diferite continente, sunt păstrate cu mare grijă de Stanislav Poznacomchin (79 de ani), îngrijitorul muzeului. De 32 ani, bărbatul ocupă funcția de director al instituției. De fapt, este singurul angajat al instituției, care face de toate. Existența muzeului depinde în totalitate de munca și dedicarea acestui om.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău