Semnal de la București cu privire la reforma justiției

  • 12 Martie 2015 13:52
Semnal de la București cu privire la reforma justiției

România va susține în continuare reformele din justiție în Republica Moldova, care este unul prioritar, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Justiției, Vladimir Grosu.

”Vă încurajăm să continuați reformele. Confirmăm că vom sprijini, atât la nivelde asistență  tehnică, cât și la nivel de expertiză, acțiunile pe care le implementați. Cetățenii acestei țări așteaptă o justiție transparentă, promptă, echidistantă”, a subliniat diplomatul român.

Marius Lazurca și-a exprimat speranța că intensa colaborare moldo-română pe segmentul justiției va fi consolidată. ”Ambasada României este gata să asigure legătura între Comisia Națională de Integritate din Republica Moldova și Agenția Națională de Integritate din România, pentru un schimb continuu de experiențe și bune practici”, a menționat Ambasadorul român.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, Vladimir Grosu a dat asigurări că schimbările care au loc în domeniul judiciar vor continua și se va lucra cu același ritm pentru a atinge obiectivele prevăzute în Strategia de reformare a sectorului justiției pentru anii 2011-2016. ”Nu abandonăm reformele începute. Ne-am asumat toată responsabilitatea pentru a le continua, a promova și implementa până la capăt proiectele demarate și de a iniția altele noi. Ne dorim ca cetățenii să-și recapete încrederea în actul justiției”, a spus ministrul Justiției.

Potrivit oficialului, prioritățile Ministerului Justiției sunt reforma Procuraturii, consolidarea activității Comisiei Naționale de Integritate, misiunea europeană de asistență în reformarea justiției, promovarea medierii, continuarea reformării Institutului Național al Justiției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău