Seism: Liderii UE îi transmit lui Erdogan solidaritatea cu poporul turc. Bilanțul victimelor în Turcia și Siria a depășit 17.500

  • 09 Februarie 2023 14:50
Seism: Liderii UE îi transmit lui Erdogan solidaritatea cu poporul turc. Bilanțul victimelor în Turcia și Siria a depășit 17.500

Liderii Uniunii Europene i-au adresat o scrisoare președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în care își declară 'solidaritatea' cu poporul turc care „trece printr-o încercare cumplită”, transmit Agerpres.

„UE și membrii săi sunt deplin solidari cu popoarele turc și sirian în fața acestei tragedii (...) Suntem pregătiți să ne intensificăm sprijinul în strânsă coordonare cu autoritățile turce', se arată în scrisoarea redactată cu ocazia summitului UE de la Bruxelles.

La începutul reuniunii, liderii UE au păstrat un minut de tăcere pentru victimele seismului de luni.

„Gândurile noastre continuă să fie alături de familiile care i-au pierdut pe cei dragi și de acelea care așteaptă încă vești', a postat președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter, alături de imagini de la acest omagiu.

Între timp, cel mai recent bilanț comunicat joi de autoritățile din Turcia și Siria ridică la 17.513 numărul total morților în seismul devastator care a lovit luni cele două țări.

În Turcia au murit 14.351 de oameni, a anunțat vicepreședintele Fuat Otkay, în vreme ce în Siria, potrivit bilanțurilor oficiale, au decedat 3.162.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău