Șeful IGP îndeamnă cetățenii care trebuie să se deplaseze prin oraș pe perioada desfășurării Summitului CPE să-și rezerve suficient timp pentru a ajunge la destinație și să se informeze din surse oficiale

  • 31 Mai 2023 10:48
Șeful IGP îndeamnă cetățenii care trebuie să se deplaseze prin oraș pe perioada desfășurării Summitului CPE să-și rezerve suficient timp pentru a ajunge la destinație și să se informeze din surse oficiale

Circulația unităților de transport prin Chișinău va fi supusă unui regim special din această după-amiază și până pe 2 iunie în legătură cu organizarea Summitului Comunității Politici Europene. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu a declarat astăzi, 31 mai, în cadrul unui briefing că măsurile nu vor afecta cetățenii care nu sunt constrânși să nu iasă în stradă și că serviciile de urgență vor continua să activeze în regim obișnuit, transmite Radio Chișinău.

Potrivit șefului IGP, Summitul Comunității Politice Europene este un prilej pentru a demonstra că poliția poate să asigure atât buna organizare pe aspecte de ordine și de securitate a reuniunii, dar și să lucreze în continuare în serviciul cetățenilor.

Totodată, Viorel Cernăuțeanu i-a îndemnat pe cei care trebuie să se deplaseze prin oraș să-și rezerve suficient timp pentru a ajunge la destinație și să se informeze din sursele oficiale.

Recomand în măsura posibilității să evităm încărcarea traseelor dacă aceasta nu are o urgență în acest proces. Totuși, noi îndemnăm ca toți cetățenii  să se pornească cu o rezervă de timp pentru nu a avea disconfort la momentul sosirii. Rugăm ca toți cetățenii și în mod special mass-media să consulte ori de câte ori este necesar informațiile care vor fi furnizate în timp real de colegii de la grupul media pentru știri de securitate. Menționăm, că serviciile de urgență vor continua să activeze în regim obișnuit. Chișinăul are viață în continuare, fiecare cetățean nu este constrâns de a nu ieși în stradă. Bineînțeles că asta depinde foarte mult de maturitatea noastră și inteligența noastră pe care o manifestăm în procesul nostru de comunicare, chiar și atunci când vorbim despre un eveniment dedicat unei întruniri. Îndemnăm ca toți cetățenii să meargă la o comunicare cu poliția și să nu admitem situații de neconcordanță în procesul nostru de comunicare”, a declarat Viorel Cerăuțeanu.

Amintim că la 1 iunie, Rep. Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care va reuni în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din Bulboaca, raionul Anenii Noi, localitate situată la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău