Șeful vămii din portul Beirut va fi arestat în ancheta privind explozia care a devastat capitala Libanului

  • 18 August 2020 09:03
Șeful vămii din portul Beirut va fi arestat în ancheta privind explozia care a devastat capitala Libanului

Un judecător libanez a emis mandat de arestare pe numele șefului vămii din portul Beirut, Baderi Daher, în urma exploziei devastatoare produse la 4 august, transmite dpa. Deflagrația a fost provocată, potrivit autorităților, de 2.750 de tone de nitrat de amoniu stocate de șase ani în portul Beirut "fără măsuri de precauție", transmite Agerpres si Digi24.ro

După ce l-au audiat pe Daher timp de patru ore și jumătate, judecătorul Fadi Sawan a ordonat arestarea acestuia, a relatat Agenția națională libaneză de știri (NNA).

Potrivit unei surse judiciare, mai multe de 16 persoane au fost reținute în ancheta privind explozia din port.

La 7 august, un judecător din Beirut a ordonat reținerea lui Daher, a predecesorului acestuia, Shafik Merhi, și a directorului portului, Hassan Kuraitim.

Conform unui responsabil din Ministerul Sănătății, bilanțul deflagrației din 4 august a ajuns la 180 de persoane decedate.

Explozia s-a soldat cu 6.000 de răniți, a lăsat fără locuințe 300.000 de oameni și a provocat distrugeri masive în cea mai mare parte a capitalei libaneze.

Luni, sute de persoane au luat parte la Qartaba, la nord de Beirut, la funeraliile a trei pompieri care și-au pierdut viața în explozie. Doi dintre ei erau membri ai aceleiași familii.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău