Șeful unui centru de cercetare în domeniul tehnologiilor hipersonice din Moscova, arestat

  • 12 August 2021 14:54
Șeful unui centru de cercetare în domeniul tehnologiilor hipersonice din Moscova, arestat

Directorul general al unui Centru de cercetări în domeniul tehnologiilor hipersonice din Moscova a fost arestat joi de Serviciul Federal de Securitate (FSB), sub suspiciunea de trădare, a declarat joi o sursă din cadrul instituțiilor de forță, citată de TASS, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

FSB va cere tribunalului plasarea sa în arest preventiv pentru două luni, conform sursei citate, care l-a numit pe suspect Aleksandr Kuranov, a cărei biografie pe site-ul Centrului de cercetare a sistemelor hipersonice menționează că este specialist în tehnologii hipersonice.

Serviciul de presă al tribunalului de pe lângă penitenciarul Lefortovo, administrat neoficial de FSB, a confirmat pentru TASS primirea unei cereri din partea anchetatorilor, dar nu a oferit detalii referitoare la cazul de urmărire penală.

Rusia, ale cărei relații cu Occidentul s-au tensionat puternic după anexarea Crimeii de către Moscova în 2014, a dezvoltat o serie de arme hipersonice în ultimii ani pe care președintele Vladimir Putin le prezintă ca fiind fără egal.

Reuters nu a putut contacta pentru moment un avocat al lui Kuranov pentru comentarii. Mai mulți oameni de știință, militari și oficiali au fost inculpați pentru trădare în ultimii ani, după ce au fost acuzați că ar fi transmis documente sensibile unor țări străine.

Criticii Kremlinului susțin că acuzațiile sunt adeseori nefondate și nu pot fi verificate deoarece sunt clasificate. Potrivit media ruse, Aleksandr Kuranov este doctor în științe tehnice, profesor la Universitatea politehnică din Sankt-Petersburg, director general al Centrului de cercetări în domeniul tehnologiilor hipersonice în cadrul unui holding din domeniul apărării ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău