Șeful Starnet este gata să conducă SIS-ul: "Nimeni de acolo nu îndraznește să investigheze schemele lui Plahotniuc" (Newsmaker.md)

  • 21 Iunie 2019 18:05
Șeful Starnet este gata să conducă SIS-ul:

Proprietarul companiei "Starnet", Alexandru Machedon, este gata sa conduca temporar Serviciul de Informatii si Securitate si sa preia investigarea "schemelor de coruptie" ale liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Machedon a spus ca a discutat cu deputatii blocului ACUM despre posibilitatea ca sa fie numit sef la SIS. Insa, pana in prezent nu au discutat cu presedintele, scrie newsmaker.md

"Avem nevoie de oameni inteligenti la Serviciul de Informatie si Securitate. Institutia dispune de toate informatiile ce tin de schemele de coruptie ale liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Si nimeni nu indrazneste sa investigheze aceste scheme. Au fost discutii precum ca eu as putea ocupa temporar aceasta functie", a spus Machedon.

De asemenea, el a mentionat ca, SIS a fost "distrus in mod intentionat""In schimb, ei au intarit o agentie de securitate controlata de Plahotniuc, Argus, in care exista acum mai multi specialisti si echipamente decat in ​​SIS", a spus omul de afaceri.

Potrivit lui, tema numirii sale in functia de sef al SIS nu a mai fost discutata si nici nu a existat o conversatie cu administratia prezidentiala. "Nu stiu de unde provin aceste zvonuri", a spus Machedon, adaugand ca, daca i se va oferi aceasta pozitie, va fi de acord.

A doua zi, remarcăm, parlamentul a adoptat în primă lectură un proiect de lege privind modificarea procedurii de numire a conducerii NIB. În conformitate cu aceste modificări, noul șef al BNI va fi numit de către parlament la propunerea președintelui. Conform legislației actuale, Parlamentul însuși decide cu privire la numirea șefului Biroului Național de Statistică.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău