Șeful spionajului militar ucrainean: Armata rusă este doar un mit. Este doar o concentrare de putere medievală

  • 26 Martie 2022 17:18
Șeful spionajului militar ucrainean: Armata rusă este doar un mit. Este doar o concentrare de putere medievală

Șeful serviciului ucrainean de informații militare (GUR), generalul Kirilo Budanov, le-a promis rușilor un "adevărat iad" în Ucraina, unde armata rusă, pe care o consideră "medievală", se va confrunta cu o gherilă constantă a partizanilor ucraineni.

"Comandamentul rus a făcut numeroase greșeli și noi folosim aceste greșeli", a declarat generalul Budanov intr-un interviu pentru săptămânalul american The Nation.

,,Armata ucraineană a arătat că armata rusă, a doua armată din lume, este doar un mit. Este doar o concentrare de putere medievală, vechi metode de luptă", a adăugat acest tânăr general de 36 de ani care s-a angajat în armată după căderea URSS și a fost pregătit după metodele NATO.

Numit în 2020 la conducerea Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării de președintele Volodimir Zelenski, generalul Budanov a estimat că una dintre cheile succesului forțelor ucrainene pentru a rezista armatei ruse a fost capacitatea lor de a spiona adversarul.

"Avem mulți informatori în cadrul armatei ruse, nu doar în rândurile acesteia, ci și în cercul ei politic și în cadrul comandamentului său" a afirmat el în cadrul acestui interviu acordat "în ultimele zile", potrivit The Nation, citat de Agerpres.

Una din prioritățile sale în ultimele luni a fost organizarea unei forțe de partizani care vor rămâne în spatele liniilor rusești în cazul unei ocupații îndelungate pentru a desfășura operațiuni de gherilă. El nu a oferit detalii despre această forță, dar a subliniat că este "un număr mare de persoane" și a menționat prezența vânătorilor.

"Luptătorii noștri, soldații noștri și chiar vânătorii noștri vor începe să urmărească agresorul, trupele rusești, cu armele în păduri", a spus el. "Primăvara va veni în curând, pădurile noastre vor înverzi din nou și un adevărat iad se va dezlănțui înaintea agresorului", a continuat generalul.

El a ținut să adauge că, deși rezistența ucraineană ține piept armatei ruse de o lună, situația rămâne "foarte dificilă".

"Avem importante forțe rusești pe teritoriul nostru și au înconjurat orașele Ucrainei", a spus generalul Budanov. "În ceea ce privește perspectivele de pace, în pofida negocierilor, acestea rămân vagi și imprevizibile", a adăugat el.

Șeful serviciului de informații militare s-a arătat lipsit de considerație față de luptătorii ceceni care s-au alăturat forțelor ruse pe frontul ucrainean, menționând că este ușor să-i urmărești ascultându-le conversațiile pe telefonul mobil.

"Avem o mulțime de informatori în rândurile cecenilor", a adăugat el. "De îndată ce pregătesc o operațiune, știm asta datorită informatorilor noștri", a mai spus generalul Budanov

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău