Șeful spionajului militar ucrainean: „Dacă rușii mai pierd un A-50 nu mai pot monitoriza spațiul aerian 24/24”

  • 26 Februarie 16:16
Șeful spionajului militar ucrainean: „Dacă rușii mai pierd un A-50 nu mai pot monitoriza spațiul aerian 24/24”

Kirilo Budanov, șeful spionajului militar ucrainean, a vorbit despre operațiunea ucrainenilor prin care au doborât un avion-spion A-50 al rușilor pe data de 23 februarie.

Potrivit Digi24, operațiunea ar fi fost pregătită timp de două săptămâni. Budanov spune că dacă rușii mai pierd un astfel de avion, nu vor mai putea monitoriza non stop spațiul aerian. În timpul discuției cu jurnaliștii,

Budanov a declarat că operațiunea de distrugere a aeronavei A-50 a fost pregătită pentru două săptămâni. În același timp, a evitat întrebarea dacă aeronava a fost doborâtă cu arme ucrainene.

În seara zilei de 23 februarie, un avion rusesc A-50 a fost doborât deasupra Mării Azov. Toți cei 10 membri ai echipajului avionului rusesc A-50 au murit. Acesta este al doilea A-50 distrus de trupele ucrainene de la începutul războiului. După pierderea celor două aeronave anul acesta și deteriorarea unei a treia, în timp ce staționa la baza militară Maciulițîi din Belarus, rușii au mai rămas cu 6 aeronave A-50, dintre care se pare că doar trei A-50 ar fi modernizate. „Încă șase (au rămas – n.r.).

Două schimburi complete. Încă unul va cădea și va trebui oprit serviciul non-stop”, arată Budanov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău