Ucraina a doborât încă un avion rusesc de recunoaștere A-50: O altă lovitură serioasă pentru Moscova

  • 24 Februarie 08:45
Ucraina a doborât încă un avion rusesc de recunoaștere A-50: O altă lovitură serioasă pentru Moscova

Forțele aeriene ucrainene au doborât un alt avion militar rusesc de recunoaștere A-50 (de tip AWACS) deasupra Mării Azov, a anunțat vineri comandantul forțelor aeriene Mikola Oleșciuk.

Agenția de informații militare a Ucrainei a confirmat că aeronava a fost doborâtă ca urmare a unei operațiuni comune cu Forțele Aeriene. Doborârea este „o altă lovitură serioasă” pentru capacitățile militare ale Rusiei, a declarat agenția, potrivit hotnews.ro

Imagini publicate de bloggerul militar Dmitri pe contul său de X arată un posibil avion rusesc A-50 lovit de mai multe rachete ale apărării antiaeriene ucrainene, ceea ce a dus la distrugerea sa.

Oleșciuk a postat pe Telegram în jurul orei locale 20.00 (UTC+2) pentru a mulțumi "tuturor celor care au asigurat rezultatul".

Pentru a doborî avionul, ucrainenii ar fi folosit sistemul sovietic modernizat S-200, susțin sursele din serviciul militar de informații (GUR) ale publicației Pravda Ucraineană.

Agenția de știri rusă de stat RIA Novosti a raportat câteva minute mai târziu că „un avion neidentificat s-a prăbușit în districtul Kaneiskoi din regiunea Krasnodar”.

Informația este confirmată și de anumiți bloggeri militari ruși, inclusiv de cei care susțin că avionul a fost doborât într-un incident de friendly-fire.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău