Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene: "Ucraina nu se va putea apăra de Rusia fără sprijinul Occidentului"

  • 10 Decembrie 2021 10:18
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene:

Ucraina nu are suficiente resurse militare pentru a respinge o posibilă invazie rusă la scară largă, Kievul având nevoie de sprijin din partea Occidentului - potrivit șefului Direcției Principale de Informații din Ministerul ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov.

Acesta a subliniat că Ucraina este obligată să-și evalueze în mod obiectiv capacitățile. "Nu există suficiente resurse militare pentru a respinge un atac rusesc la scară largă, dacă acesta ar începe fără să avem sprijinul forțelor occidentale" - a explicat Budanov.

Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene a menționat că cel mai rău scenariu în cazul unei eventuale invazii ruse la scară largă ar începe cu lovituri aeriene și atacuri cu rachete care ar viza depozitele de muniție și militarii Ucrainei aflați în tranșee. Un astfel de atac ar fi urmat de perturbarea abilității de a coordona apărarea și aprovizionarea frontului. După aceea, a subliniat Budanov, toată responsabilitatea continuării luptelor ar cădea asupra comandanților din linia întâi.

"Vor putea folosi tot ce au la dispoziție, dar credeți-mă că, fără livrarea de rezerve, nu există vreo armată în lume care să poată rezista" - a explicat Kirilo Budanov. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău