Șeful Procuraturii Speciale din Macedonia de Nord audiat într-un dosar de corupție

  • 16 August 2019 19:30
Șeful Procuraturii Speciale din Macedonia de Nord audiat într-un dosar de corupție

Șeful Procuraturii Speciale din Macedonia de Nord, Katica Janeva, a cărei voce este auzită în interceptările din dosarul de corupție "Reket", a fost citată pentru audiere la Procuratura Skopje, scrie Rador.

Jeneva va trebui să răspundă la întrebări privind rolul său în cazul "Reket" - a confirmat Procuratura pentru crimă organizată și corupție de la Skopje. Audierea survine la o lună de la deschiderea acestui dosar, în care sunt deocamdată implicați realizatorul de show-uri, Bojan Jovanovski, și omul de afaceri Zoran Milevski. Potrivit procurorilor, Jovanovski și Milevski sunt suspectați că au luat peste un milion de euro de la omul de afaceri Jordan Kamčev în schimbul eliberării lui din închisoare.

Potrivit legislației macedonene, eliberarea din închisoare a lui Kamčev trebuia aprobată de Janeva, care într-o convorbire interceptată îi spunea lui Kamčev "să nu fie îngrijorat, că totul va fi OK". 
În opinia publică macedoneană există suspiciunea că rezolvarea acestui dosar este amânată pentru a se distruge probele importante. 
De două ori, prin comunicate oficiale, Janeva a declarat că nu este implicată în acest dosar și că numele său și al Procuraturii Speciale sunt menționate doar în vederea defăimării. 


Președintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, și-a exprimat regretul că rezolvarea acestui caz se prelungește, deoarece ar putea pune sub semnul întrebării și data începerii negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău