Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a discutat cu reprezentantul Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Parlamentului României, Bogdan Boureanu

  • 15 Aprilie 2022 16:12
Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a discutat cu reprezentantul Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Parlamentului României, Bogdan Boureanu

La sediul Poliției de Frontieră a avut loc ședința șefului IGPF Rosian Vasiloi cu vicepreședintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, Camera Deputaților din Parlamentul Romaniei, Bogdan Rodeanu.

„Am discutat despre provocările, riscurile și amenințările produse de războiul din Ucraina pe domeniul securitățiie frontaliere. Am prezentat ultimile informații cu privire la fluxul de refugiați și măsurile întreprinse de Poliția de Frontieră în comun cu armele din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, alte autorități naționale, cu sprijinul partenerilor externi și nu în ultimul rând voluntari și cetățenii noștri...”
Am reiterat stadiul excelent de cooperare cu colegii nostri din Poliția de Frontieră Română pe plan operațional, schimb de informații și măsuri comune cu Frontex, the European Border and Coast Guard Agency. Iar faptul că FRONTEX este alături de Poliția de Frontieră, ne dovedește că centura de siguranță a Uniuniie Europene cuprinde și Republica Moldova într-un context mai amplu legat de amenințări majore din sfera criminalității transfrontaliere, cum ar fi "migrația" crimei organizate, traficului ilegal de armament, droguri și persoane urmare a războiului din Ucraina.
Vom dezvolta în continuare măsuri comune cu partenerii externi pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru sporirea rezilienței față de amenințările produse de războiul din Ucraina. Iar beneficiarul acestor acțiuni sunt și rămân prioritatea noastra de bază - cetățenii și securitatea lor”, a comunicat Rosian Vasiloi. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău