Șeful NATO, Jens Stoltenberg, susține că Ucraina trebuie să primească mai multe arme ca să se încheie războiul

  • 06 Septembrie 19:00
Șeful NATO, Jens Stoltenberg, susține că Ucraina trebuie să primească mai multe arme ca să se încheie războiul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut astăzi, 6 septembrie, țărilor care sprijină militar Ucraina în războiul cu Rusia să furnizeze mai multe arme Kievului, considerând că aceasta este modalitatea de a pune capăt acestui război și a acuzat China că prin sprijinul indirect pe care-l oferă Rusiei contribuie semnificativ la prelungirea conflictului, relatează agențiile Reuters și EFE.

Ucraina are nevoie de mai mult sprijin militar, acum! Modul cel mai rapid de a pune capăt acestui război este de a trimite mai multe arme Ucrainei”, a declarat Stoltenberg la o conferință de presă la Oslo cu premierul norvegian Jonas Gahr Stare, transmite Agerpres.

De asemenea, el a acuzat China că-și aduce o contribuție „decisivă” în susținerea industriei militare ruse și a transmis Beijingului că această susținere continuă oferită Moscovei i-ar putea afecta interesele și reputația.

Facem apel către China să nu mai susțină războiul ilegal al Rusiei, China nu poate continua să facă acest lucru”, a indicat secretarul general al NATO aflat la final de mandat.

Această organizație, precum și Washingtonul, au acuzat de mai multe ori China că ajută Rusia să producă tancuri, vehicule blindate și rachete prin furnizarea de piese, mașini-unelte, componente de micro-electronică și optică.

Apelul lui Stoltenberg survine în timp ce la baza militară americană de la Ramstein (Germania) are loc o nouă reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, din care fac parte țările ce oferă acestei țări ajutor militar în războiul cu Rusia, întâlnire la care este prezent și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a cerut acolo noi resurse militare pentru a face față atacurilor aeriene și ofensivei ruse intensificate în estul Ucrainei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
17
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău