Șeful NATO cere Europei să-și mărească producția de arme pentru a crește livrările către Ucraina și preveni o confruntare cu Moscova

  • 10 Februarie 11:34
Șeful NATO cere Europei să-și mărească producția de arme pentru a crește livrările către Ucraina și preveni o confruntare cu Moscova

Secretarul general al NATO i-a chemat pe europeni să-și mărească producția de arme pentru a crește livrările către Ucraina și preveni o confruntare cu Moscova "care ar putea dura zeci de ani", într-un interviu acordat sâmbătă presei germane și citat de Agerpres.

La mai puțin de o săptămână înainte de reuniunea miniștrilor apărării din NATO la Bruxelles pe 15-16 februarie, Jens Stoltenberg a insistat că "trebuie să ne reconstruim și să dezvoltăm mai rapid baza industrială, pentru a crește livrările către Ucraina și a reconstitui propriile stocuri".

"Aceasta înseamnă trecerea de la producția lentă în timp de pace la producția rapidă de perioadă de conflict", a declarat Stoltenberg ziarului duminical german Welt am Sonntag.

"Nu există nicio amenințare militară iminentă împotriva unui aliat" din NATO. "În același timp, Kremlinul rostește în mod regulat amenințări la adresa unor țări NATO", a remarcat Stoltenberg.

Subliniind că invazia Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape doi ani a arătat că "pacea în Europa nu este dobândită", el a insistat asupra importanței protejării țărilor Alianței.

"Atât timp cât investim în securitatea noastră și rămânem uniți, vom continua să descurajăm agresiunea", a spus el.

"NATO nu caută război cu Rusia, dar trebuie să ne pregătim pentru o confruntare care ar putea dura zeci de ani", a avertizat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,57 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău