Șeful Moldovagaz, după publicarea contractului cu Gazprom: Voi sesiza imediat Procuratura generală cu o cerere oficială de aducere în fața justiției a celor responsabili de scurgerea de informație

  • 22 Februarie 2022 15:18
Șeful Moldovagaz, după publicarea contractului cu Gazprom: Voi sesiza imediat Procuratura generală cu o cerere oficială de aducere în fața justiției a celor responsabili de scurgerea de informație

Președintele consiliului de administrație al societății pe acțiuni moldo-ruse Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat despre amenințarea cu întreruperea furnizării gazelor naturale către Moldova de către Gazprom. Motivul este "publicarea în presă a clauzelor contractului", fapt ce reprezintă o încălcare a acordurilor.

După cum transmite Infotag, Ceban a scris marți pe canalul său de telegram că "scurgerea de informații care constituie un secret comercial pune în pericol îndeplinirea obligațiilor contractuale dintre Moldovagaz și Gazprom și securitatea energetică a țării pe ansamblu".

"Simplu spus, publicarea în presă a Addendum-ului nr. 19 la contractul principal poate încălca principiul furnizării neîntrerupte de gaze a Republicii Moldova. În calitate de președinte al consiliului de administrație al companiei Moldovagaz, declar că voi sesiza imediat Procuratura generală a Republicii Moldova cu o cerere oficială de aducere în fața justiției a celor responsabili de scurgerea de informație. În paralel, departamentul de protecție corporativă al întreprinderii va efectua o anchetă internă, ale cărei rezultate vor fi transmise și procurorilor", a subliniat Ceban.

Marți dimineață, o parte din acordul dintre Moldovagaz și Gazprom a fost publicată pe site-ul anticoruptie.md, fiind expediată acestuia de la o adresă de email necunoscută. Documentul conține o formulă de calcul a gazului care urmează a fi furnizat Moldovei, volumul contractat, costul tranzitului prin teritoriul Ucrainei și condițiile în care contractul poate fi reziliat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău