Șeful interimar al Direcției Tineret și Sport a Comitetului Executiv din Găgăuzia a fost condamnat în absență

  • 03 Noiembrie 2017 17:04
Șeful interimar al Direcției Tineret și Sport a Comitetului Executiv din Găgăuzia a fost condamnat în absență

Vineri, șeful interimar al Direcției Tineret și Sport a Comitetului Executiv din Găgăuzia, Roman Tiutin (care se ascunde de oamenii legii din Republica Moldova - "I."), a fost condamnat în absență.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la mass-media din regiune, în sentința citită de judecătorul de la Vulcănești, Igor Botezatu, Tiutin este recunoscut vinovat în baza articolului "Răpirea omului" și condamnat la cinci ani de detenție în instituții penitenciare de tip semi-închis.

Avocatul Oleg Mîța și-a exprimat dezacordul categoric față de decizia instanței și a remarcat că inculpatul deja a fost judecat în acest context, iar acțiunile lui au fost calificate drept "huliganism".

Apărarea lui Tiutin intenționează să atace sentința judecătoriei Vulcănești în instanțele superioare.

Susținătorii funcționarului consideră că oponenții încearcă să-l împiedice pe Tiutin să participe la alegerile deputatului APG într-o circumscripție din Vulcănești (anterior, în această circumscripție alegerile au fost declarate de două ori ca fiind eșuate din cauza absenței alegătorilor - "I.").

INFOTAG precizează: Ex-deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Roman Tiutin, este liderul filialei PSRM la Vulcănești, fiind unul dintre inițiatorii referendumului găgăuz din 2 februarie 2014. În martie 2017, el a fost reținut pentru 72 de ore, fiind acuzat de huliganism. În mai, Tiutin a fost desemnat în funcție de șef interimar al Direcției Tineret și Sport. Până în 2015, Tiutin a condus fracțiunea comuniștilor în Găgăuzia. El și-a motivat retragerea sa din PCRM, în ianuarie 2015, prin faptul că Irina Vlah a fost exclusă din Comitetul Executiv Politic al PCRM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău