Șeful filialei Chișinău a ,,Centrului de Pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională", reținut pentru trafic de influență

  • 04 Februarie 2021 10:35
Șeful filialei Chișinău a ,,Centrului de Pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională

Directorul filialei Chișinău a Întreprinderii de Stat ,,Centrul de Pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională" a intrat în vizorul ofițerilor Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorilor anticorupție, după ce a fost denunțat de un tânăr. Potrivit denunțătorului, bănuitul i-ar fi promis să-l ajute să obțină permisul de conducere, influențând membrii comisiei de examene.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție (CNA), denunțătorul urma să susțină examenele pentru obținerea permisului de conducere la categoria B, iar bănuitul i-ar fi promis că are influență asupra responsabililor din cadrul Secției Înmatriculare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto Ocnița a Agenției Servicii Publice și că îi poate determina să-i dea calificativul „admis". Pentru serviciile de intermediere, acesta i-ar fi cerut 450 de euro.

Pe numele directorului a fost inițiată o urmărire penală, iar, în după-amiaza zilei de 3 februarie, acesta a fost reținut și plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de pușcărie sau amendă penală.

Amintim că, de la începutul anului, mai multe persoane, între care angajați ai ASP, intermediari și instructori auto au intrat în atenția CNA pentru organizarea unor scheme prin intermediul cărora eliberau, contra cost, permise de conducere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău